19 jan 2009

Makelaar Maastricht informatie

Maastricht is één van de dichtsbevolkte steden op makelaarsgebied. Een makelaar in Maastricht heeft concurrentie van tientallen andere makelaars uit dezelfde stad. Maastricht is voor makelaars in het verleden een vruchtbare bodem gebleken, maar nu de markt wat terugneemt komen een aantal makelaars in Maastricht toch in moeilijkheden.

Om overeind te blijven als makelaar in de concurrerende stad Maastricht moet een makelaar iets toevoegen aan zijn diensten. De traditionele makelaardij is veelal voorbijgestreefd door meer service gerichte makelaars, of juist door makelaars die een discount gerichte aanpak nastreven. De discount aanpak in makelaardij is in Maastricht ook ruim vertegenwoordigd en heeft al snel een stukje van de onderkant van de markt veroverd.

Veel makelaars in Maastricht hebben geprobeerd om te volgen, maar hebben er niet het juiste zakelijke model voor. Het zijn meestal Maastrichtse kantoren die een service gerichte benadering willen bieden, maar dit niet meer kunnen omdat hun marges zo onder druk staan. Het zou voor de makelaardij in het algemeen, en makelaars in Maastricht in bijzonder, goed zijn om gespecialiseerder en klantgerichter te werk te gaan.

Branche organisaties klagen steen en been over de aanwezigheid van 'niet-gecertificeerde' collega's in de markt. Zij pleitten voor het opnieuw opsluiten van de markt door het verplicht stellen van diploma's en andere papieren. In Limburg is er echter nauwelijks een NVM, LMV of VBO cultuur. Als je gaat kijken naar andere steden zijn er veel minder NVM makelaars in Maastricht dan in steden van vergelijkbare grootte.

Branche verenigingen zouden zich niet bezig moeten houden met het opsluiten van de markt, maar met het verlenen van meer service aan makelaardij klanten. Door de huidige opstelling wordt de situatie er niet beter op voor de zogenaamde 'branche' makelaars in Maastricht.

Een goed voorbeeld van een makelaar in Maastricht die wel druk aan de weg timmert is het kantoor : De Topmakelaars. Zij bieden klanten een unieke service garantie aan om hun huis gegarandeerd te verkopen. Een dienstverlening die geen andere makelaar tot nu toe heeft weten te evenaren.

Tot nu toe is er weinig vernieuwing gekomen in het service aanbod van de makelaar in Maastricht. De huidige tijden vragen erom, dus laten we hopen dat makelaars in Maastricht wakker worden voor hun bestwil en dat van de consument.

Geen opmerkingen: